Тепер у нашого закладу є свій сайт!

2011-11-14

Шановні відвідувачі сайту!

Готуємося до конкурсу БОБЕР

/Files/images/15.jpg

Був проведений осінній ярмарок у нашій школі


/Files/images/20161025_092133.jpg

Зустріч з воїном АТО

Сьогодні багато патріотів нашої держави воюють в зоні АТО, захищаючи свободу, незалежність та територіальну цілісність України. З метою виховання в учнів патріотизму, шанобливого ставлення до Батьківщини, гордості за наших захисників Вітчизни нещодавно у Першотравневій ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулася зустріч з односельцем – учасником бойових дій в зоні АТО, прапорщиком, командиром зводу – Герасименком Олександром Олександровичом.

І педагоги, і учні зі сльозами на очах зустріли свого справжнього героя. Сучасна молодь не лише знає свою історію, а сьогодні вона творить її. Це людина сильної волі, міцного характеру, впевнений в собі патріот України.

Зі вступним словом до присутніх звернувся директор школи Доценко Григорій Васильович, який розповів про соціально-економічну ситуацію в країні та селі, закликав учнів ніколи не забувати про важливий внесок наших земляків, які відважно захищають державу.

Не приховуючи хвилювання, бійця привітала заступник директора з навчально-виховної роботи Борсук Олена Павлівна. Від імені педагогів та учнів висловила глибоку вдячність та шану бійцю за його мужність, за силу волі і витривалість.

Розповідь Олександра Олександровича про воєнні події на сході України схвилювала вчителів, учнів. Він неохоче згадував подробиці бойових дій, але вдячний за те, що його так тепло зустріли на рідній землі.

З гордістю і тривогою в очах слухала розповідь свого батька донька Олександра Олександровича – учениця 8 класу Анна.

Учні, педагоги побажали бійцю здоров’я, удачі, щастя, миру й запевнили, що ми – патріоти своєї землі.

Заступник директора школи з навчально-виховної роботи Борсук О.П.

/Files/images/20170315_091843.jpg

/Files/images/20170315_091612.jpg

/Files/images/20170315_091843.jpg

Масляна прийшла – весну нам принесла

Всі до нас, сюди скоріше,

Щиро вас всіх просим.

Жарти, хай веселий сміх лунає,

Масляниця вже чекає.

Вже стало традицією в нашій Першотравневій ЗОШ І-ІІІ ст. святкувати Масляну . Масляна або Масниця - одне з календарно-побутових свят, яке пов'язане із давнім народним звичаєм - проводами зими і зустріч весни. Припадає вона на останній тиждень перед початком Великого посту . Виховний захід, присвячений народному святу підготували вчителі початкових класів разом зі своїми вихованцями.

Його мета – ознайомлення з традиціями і звичаями українського народу, зокрема зі святкуванням української Масляної; прищеплювати інтерес до народної творчості; розвивати зв’язне мовлення, пізнавальний інтерес, уяву, увагу, пам'ять, уміння декламувати вірші, гуморески; виховувати любов до рідного краю, до культури українського народу, повагу до звичаїв і традицій українського народу.

Всі присутні дізналися про те, як відзначали Масляну наші предки, та які страви вживали на це свято, які існували традиції в цей день, відгадували загадки, приймали участь в різноманітних конкурсах, виконували обрядові пісні про зиму та весну та запальний танець з ложками.

Смачні млинці з різноманітною начинкою та вареники з сиром, костюми, ігри, веснянки, усмішки та веселий настрій надовго залишаться в пам’яті від цього святкового дійства./Files/images/20170224_120857.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 342

Коментарi